divendres, 18 de maig del 2012

I ja tenim aquí la 4ta entrega de "LA CANYA DEL CLAVELLER" novament amb més novetats!!!

I amb aquesta ja arribem a la 4ta entrega de "LA CANYA DEL CLAVELLER" presentant alguns detalls més de la festa del Corpus 2012.


LA CANYA DEL CLAVELLER

Estimats con vilatans, falta menys d'un mes per Corpus i l'Exposició de Clavells.

En el blog ja heu vist el cartell de les Festes de Corpus 2012. Es basa en una fotografia d'en Jesús Rodríguez, triada entre moltes que ens van cedir de forma desinteressada la Secció Fotogràfica del Grup d'Estudis Sitgetans.

El Concurs d'Ornamentació de Façanes, Balcons i Finestres d'enguany aplega trenta concursants. Mes enllà del concurs, la Comissió pretén engrescar-vos per tal que tot l'any les nostres finestres i balcons siguin petits universos florits.

Els magres pressupostos municipals fan que fins i tot les flors es busquin la vida fora del test. Aquest dissabte 19 de maig de sis a nou del vespre trobareu una paradeta de la Comissió al Cap de la Vila. Hi vendrem unes joies de fantasia, dissenyades per l'ocasió i que podreu comprar a preus populars. En aquets mateix blog en teniu el detall fotogràfic i us anirem indicant els llocs on les podreu adquirir. Després de festes, donarem compte de com s'han emprat els guanys obtinguts per aquest canal extraordinari.

Del 9 al 17 de juny podreu gaudir al Retiro de quasi tres mil cossis de clavells. Hi tindrem expositors molt veterans que hi tornen i sis noves incorporacions, dels que dos, son els nens David Aranda i Carles Vidiella.

Us presentem en Joan Comas. L'Home dels Clavells dins la Comissió. En Joan va començar a exposar l'any 1975, es a dir trenta-vuit anys sense parar cultivant clavells i tradició.

Enguany de casa seva, sortiran més de quatre-cents cossis a concurs, però en Joan té un altre mèrit. S'ha convertit en el padrí dels nous cultivadors. Volem aprofitar per agrair-li la seva generositat per tal d'ajudar i ensenyar als “novatos” tots els secrets d'aquest art.

Al Viver de Clavells de l'Hospital i regna la camaraderia i comandats per en Joan tothom te ja els clavellers aponcellats i al tercer cèrcol dels ferros.

Amb permís del “pugó” “la roia” i “el gusano”, amb l ajuda de l'ensulfatadora i el temps, enguany serà un bon any per als clavells. Potser fins i tot tornarem a tenir un clavell veterà i estimat de pètals blau grana.

Si sou d'aquelles persones que tenen clavells i clavellines a casa però no us plantegeu grans reptes, heu de saber que per primera vegada podeu portar un sòl cossi de clavells o clavellines a l'Exposició. Es una novetat que nosaltres anomenem “El Clavell Convidat”. Agafeu el vostre estimat cossi florit, poseu-li un rètol plastificat amb el vostre nom, un dibuix, una poesia o un text explicatiu del sentit que per vosaltres té aquell clavell o clavellina i el divendres 8 de juny entre les sis i les vuit del vespre porteu-lo al Retiro. Estarà en un lloc especial per parents convidats, podreu venir a regar-lo en tindrem cura i pot-ser en el futur us animareu a continuar la tradició.

Al Centre de dia ja treballen en la confecció de clavells de paper que tindran un destacat lloc entre els Clavells Convidats.

Continuarà.

http://corpusdesitges.blogspot.com/
http://twitter.com/corpusdesitges
corpusdesitges@gmail.com
Facebook: corpus de sitges

Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC)
Carrer Nou, 12 Tel. 010
http://www.sitges.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada