dijous, 30 de maig del 2013

Ja hi som: DISSABTE 1 DE JUNY - INICI DEL CORPUS DE SITGES. "LA CANYA DEL CLAVELLER".

I aquí teniu la darrera entrega de "LA CANYA DEL CLAVELLER" just abans de l'inici del Corpus de Sitges que recordeu s'inicia aquest dissabte 1 de juny i finalitza el diumenge 9 de Juny.


A PUNT DE FLORIR

Quan tindreu aquesta Canya a la mà, probablement els Gegants ja seran a punt de sortir per primera vegada aquest any, mudats, pentinats i fent-se mirar i per petits i grans. Aneu a seguir-los mentre us preneu un gelat de flors.

Els venerables i ancians bonsai ja estan exposats a la vostra curiositat. Els clavells ben arrenglerats al Retiro. Tancats, sí, però prometedors. Enguany Corpus es més d’hora i els hi manca un bon cop de sol per obrir-se del tot, per contra estan saníssims i durant la seva estada al jardí esclataran i la cloenda serà preciosa.

Al llarg d’aquesta setmana no us perdeu les Xerrades entre clavells, parlarem amb especialistes de Bonsai, de Clavells, dels Cactus i les plantes Suculentes, tindrem una xerrada molt necessària sobre el Morrut de la Palmera i la Processionària del pi dues plagues molt properes i a les que cal fer front si volem conservar el nostre patrimoni vegetal i una xerrada dolça i perfumada sobre Flors del Garraf i Melmelades. Us esperem a l'Exposició de dilluns a divendres a les set de la tarda.

Dissabte al vespre no us podeu quedar a casa, podeu sopar un menú floral (al programa veureu els restaurants que hi participen, després feu un tomb per els carrers del centre on podreu veure com es talla verd, es desfullen clavells i comença a pujar el Cap de la Vila, aneu a treure el cap al carrer Àngel Vidal per veure com a quedat l’ambientació del Pati Blau i del Pati Ferret, aquest segon decorat per primera vegada. Abans d’anar cap a casa feu un recorregut per 1er de Maig i preneu-vos uns “Pecaditos”. Fins i tot si decidiu anar a banyar-vos podeu prendre un refresc floral als xiringuitos de la platja.

Que sapigueu que enguany la Processó farà quasi tot el seu recorregut per carrers encatifats. Aquest any tenim 30 catifes, tres més que l’any passat. Malgrat la crisi, utilitzarem 175.000 clavells i la manca de recursos econòmics ha reforçat la imaginació i l’esforç dels veïns, remunta la flor de Sant Joan i entren com a novetat la Posidònia i les algues assecades en la catifa de la Confraria dels Pescadors. Tindrem dues catifes abaix a mar una a cals Matas i la clàssica del Club de Mar. També a la Plaça Industria en ple ambient hi tindrem catifa de flors.

L’entrada en el seu moment de les escoles de la vila en la confecció de catifes ja està donant fruits, comencen a veure projectes escolars molt elaborats,com la catifa que anuncia el Institut Joan Ramón Benaprès amb motius inspirats en l’obra de Kandinsky.

Els veïns del primer tram del carrer Major demanen ajuda per fer catifa el dissabte a la nit a partir de les onze i diumenge a partir de les vuit del matí els veïns del carrer Bonaire i els de Santiago Rusiñol agrairan les vostres mans per fer catifa.

La Comissió moguda per el seu entusiasme pensa que enguany hi ha més i millors balcons, façanes i finestres curulles de flors, veiem sovint visitants fent fotos, potser no estem equivocats però el cert es que al concurs només hi participen trenta veïns, caldrà plantejar-se un sistema més fàcil de concursar, però el cas és que inscrits o no, hi ha balcons meravellosos. Prometem penjar les fotos a la xarxa així que tinguem un respir perquè en quedi constància.

Encara sou a temps de penjar una bona vànova o domàs al balcó i llençar pètals de flors al pas de la processó.

Consulteu el programa i gaudiu d’aquest art popular i efímer amb els cinc sentits.

Oficina d´atenció al Ciutadà (OAC) carrer nou, 12. tel. 010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada