divendres, 24 de maig del 2013

A una setmana de Corpus: LA CANYA DEL CLAVELLER

Això ja s'acosta i per seguir explicant detalls res millor que una nova entrega de LA CANYA DEL CLAVELLER:


LA CANYA DEL CLAVELLER

Aquesta setmana ja podreu consultar el programa d’actes del Corpus que trobareu a botigues, hotels, restaurants, bars i llocs públics, per descomptat a totes les xarxes socials. Enguany disposarem de l’habitual programa de mà que es distribueix bàsicament a l’Exposició Nacional de Clavells i Bonsais, i també d’un cartell a doble cara on si pot veure tota l’agenda d’actes oficials i complementaris.

El cartell vol ser un homenatge a l’estimada Mercé Sella que ens ha deixat fa poc. Ens queda el seu grat record i unes pintures plenes de color, ingenuïtat i tendresa que tan bé lliguen amb la nostra festa. Precisament un crític d’art, sitgetà pels quatre costats, serà en nostre pregoner, en Frederic Montornés i Dalmau, “ net d’en Fredericu i fill de la Xita de l’Estrella” potser puntualitzaria la Sella.

Aquí per qüestió d’espai fem només un repàs de les novetats per aquesta edició. Corpus serà el diumenge 2 de juny i tindrem menys pressupost que mai, però per contra, guanyem catifes, tres més de noves. Guarnirem dos patis en lloc d’un. Recuperem el Ball del Clavell. A la processó s’hi afegiran el Drac i l’Àliga i sense foc amb flors a la boca i toc de gralles, que juntament amb els Gegants i la Moixiganga intenten recuperar l’esperit dels antics seguicis de Corpus. El senyor rector avisa que a Sitges no cal patir per la natalitat, enguany acompanyaran al Santíssim un centenar de criatures de primera comunió.

Al programa podreu consultar els bars, xiringuitos de platja, cocteleries, gelateries i restaurants que amb ganes d’innovar oferiran especialitats inspirades amb la Festa.

El nostre amic Morando, sempre ben informat, a la seva Crònica Local va escriure “finalment l’Hospital no farà el Cap de la Vila”. Es veritat, el Cap de la Vila el farà la Colla Jove de Castellers de Sitges amb motiu del seu 20è Aniversari. La comissió, després d’aquesta frase d’en Morando ha cregut convenient fer un aclariment complementari del perquè de tot plegat i deixar-ho estar ja per sempre.

La Jove de Sitges va oferir-se ja a finals de l’any 2012 per fer el Cap de la Vila , ho varen fer de manera formal passant la seva petició per Registre. Temps després ho demanà de la mateixa forma la Junta de l’Hospital Sant Joan Baptista. La Regidoria de Festes i la pròpia Comissió amb el cor partit opta per donar preferència a l’Hospital donat el pes històric–social de l’entitat que celebra el seu Centenari. Parlem amb els Castellers i amb generositat i elegància es retiren i deixen pas a l’Hospital. A un més escàs de la festivitat, l’Hospital pels motius interns coneguts per tothom ens fa saber que no podrà assumir el Cap de la Vila. Llavors, correm-hi tots a demanar als Castellers que si us plau i per favor reprenguin el seu projecte. La Colla Jove ja posada en temporada castellera, amb assajos, sortides i altres actes commemoratius en marxa encara amb més generositat i malgrat el poc temps restant ens diuen que sí i assumeixen el repte.

Els felicitem per endavant i els hi donem tot el suport que calgui, encara que no ens hauria de sorprendre massa el seu entusiasme, perquè precisament per aixecar una idea el que cal és fer pinya i d’això la Jove de Sitges en sap. Sí senyors, ens han donat una lliçó. Amunt i gràcies!

Dissabte 25 de maig a la tarda, paradeta al Cap de la Vila.

La Comissió

http://corpusdesitges.blogspot.com/
http://twitter.com/corpusdesitges
corpusdesitges@gmail.com
http://www.sitges.cat
www.visitsitges.com
Oficina d’atenció al Ciutadà (OAC), carrer nou, 12, tel. 010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada