dimarts, 2 d’octubre del 2012

Preparant el Corpus 2013: LA CANYA DEL CLAVELLER

DOS DE JUNY DE 2013. CORPUS


Doncs si, estimats convilatans no ens adonarem i ja hi tornarem a ser. Tenim vuit mesos preciosos per treballar-nos una propera edició ben florida.

La Comissió ha fet unes vacances durant les que hem rebut molts suggeriments, idees, crítiques i també preguntes que anirem responen. Procurarem que la propera edició sigui millor i mes participativa per el que ara mateix ja ens posem a treballar i demanen la vostra col•laboració.

La propera exposició de clavells ja està en marxa. El dimecres passat ja s’han reunit a l’Ajuntament els cultivadors que habitualment concorren a l’exposició per tal de organitzar la comanda dels nous esqueixos. El nostre benvolgut Joan Comas fa dies que tria i remena, especies, colors, terres i productes fitosanitaris cara a organitzar el nou planter.

Per als que no saben com funciona, us expliquem que a mitjans de novembre arribaran a Sitges els esqueixos de clavells procedents de Puerto Lumbreras, Murcia. Els esqueixos de varietats assortides, son triats per el nostre expert. Els compra i paga l’Ajuntament i es reparteixen entre aquelles persones que s’han compromès a participar a la propera l’Exposició Nacional de Clavells de Sitges. A partir de la seva arribada cada persona es fa càrrec de cultivar-los i córrer amb la despesa de cossis, terra i productes que els calguin.

Aquesta propera setmana, si us voleu engrescar, encara podeu optar a rebre esqueixos i fer-vos cultivadors. Només cal que truqueu a l’OAC i us posaran amb contacte amb nosaltres. L’única condició és que us comprometeu a participar a l’Exposició per tal que tothom pugui gaudir de les vostres flors. Podeu fer-vos cultivadors de pocs o molts cossis en funció de la vostra disponibilitat de temps i espai. Podeu fer-ho de forma individual o en grup. Us cal una dedicació mínima diària i un espai assolaiat que pot ser balcó, terrat o pati. També podeu repartir-vos els cossis entre dues terrasses, terrats o patis de veïns o familiars.

L’espai Viver de l’hospital, on les persones que no tenen espai a casa però en volen cultivar poden fer-ho, ja és ple per la propera edició però si teniu ganes truqueu-nos us ajudarem a cercar espais i maneres. També rebreu assessorament durant tot l’any de que cal fer en cada moment.

Volem donar les gràcies i felicitar a totes aquelles persones que continuen tenint finestres i balcons plens de plantes i flors. Avui destacarem el terrat de l’hotel Alexandra amb el seu conjunt de Buguenvíl•lies, magnífic, aneu a contemplar-ho al Parc de Can Bota. Destaquem aquest conjunt però n’hi ha molts d’altres al Casc Antic, al Poble Sec, a Sant Crispí, en fi no ho deixeu perquè dona gust de mirar-ho i ajuda a embellir els nostres carrers i més ara, que formem part de Les Viles Florides de Catalunya.

En breus setmanes, tenim intenció d’anar posant al Facebook i a la web fotografies de Corpus, de Clavells així com de balcons i finestres. De fet la propera edició del Concurs de Façanes i Balcons també inclourà Finestres, perquè una petita finestra pot convertir-se en un jardí en miniatura.

I parlant de flors, us recomanem si teniu ganes de guarnir els vostres balcons us poseu ja a fer esqueixos de geranis, ara és el moment, així com de plantar bulbs de primavera. Podeu comprar plantes a les floristeries i mercats o bé demanar esqueixos als veïns i coneguts. Es molt fàcil i amb molt poca despesa podeu aconseguir resultats espectaculars. Per agafar empenta aneu a la Biblioteca Santiago Rusiñol, i trobareu una molt bona col•lecció de llibres i revistes plenes de idees i consells per cultivar plantes a casa.

Estem a la vostra disposició per tot el que us calgui, ens anirem retrobant a les pàgines de l´Eco, podeu trucar-nos a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i també en aquestes adreces.

La Comissió de Corpus 2013

http://corpusdesitges.blogspot.com/
http://twitter.com/corpusdesitges
corpusdesitges@gmail.com
Facebook:Corpus de Sitges
Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC)
Carrer Nou, 12, t. 010
www.sitges.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada