dijous, 23 de juny del 2011

Novetats del Corpus Christi de Sitges 2011

A continuació teniu l'escrit que va apareixer aquesta setmana al setmanari l'Eco de Sitges en que la Comissió del Corpus exposem les principals novetats i canvis que hi hauran aquest any pel Corpus.


JA S’ACOSTA EL CORPUS CHRISTI 2011
Tenim el cartell, el programa, les flors de les catifes encarregades, i aquesta setmana els clavells i els bonsais aniran cap el Retiro. La Pregonera Núria Carbonell diu que està polint el Pregó, la biblioteca Santiago Rusiñol il•lusionada per fer el Cap de la Vila, i dels balcons i façanes ja penjant les banderoles per poder concursar.

Ho tenim quasi tot a punt per estrenar el Corpus del 2011. Un Corpus on una de les novetats d'enguany es que es tanca l'etapa del Concurs de Catifes per mantenir les catifes de flors com a Mostra de Catifes Florals. Aquesta decisió ve precedida per la situació actual en que es trobava el Concurs de Catifes, d'on una tercera part de les catifes ja no participaven en el Concurs per decisió pròpia i la majoria de la resta de catifes el veien a l'actualitat com un element prescindible de la festa.

Aquesta situació juntament amb la forta retallada pressupostaria que l'Ajuntament ha hagut d'aplicar a totes les festes sitgetanes, el Corpus una d'elles, ha provocat que es decidís per tancar finalment aquesta etapa del Corpus de Sitges que s'havia iniciat als anys 50, tot i que prèviament ja hi havia un concurs per les catifes individuals als anys 40. La Comissió, juntament amb els responsables dels trams, hem decidit donar un pas endavant amb la festa en un any on també s'ha decidit de mantenir les allargades de les catifes, enlloc d'escurçar-les per la retallada de pressupost, fet que implica un sobreesforç per tots els catifaires i que sense el Concurs deixa clara la voluntat de totes les persones vinculades amb el Corpus per mantenir una festa tradicionalment molt arrelada al nostre poble i que volem seguir millorant any rere any.

La Comissió però també volia poder aportar un plus a la realització de les catifes i l'esforç que implica. D'aquesta manera i com a novetat, les catifes participaran (el dia de la Cloenda) en un sorteig d'un lot de regals per cada categoria de catifes de manera que tots els trams tindran la oportunitat de sortir-ne beneficiats de forma col•lectiva.

A més a més la Comissió a partir de les reunions amb els trams, expositors,... ha decidit reformar el concepte de "La Rajola de Corpus" utilitzant el tancament de l'etapa del Concurs per reinventar-ne l'ús, de manera que cada any es realitzarà un homenatge a persones, entitats,... que han sigut importants pel Corpus de Sitges i se'ls hi farà entrega d'una rajola que s'ubicarà en un espai públic de Sitges per seguir-hi posant les properes rajoles i mantenir d'aquesta manera aquesta singular tradició.

Una altra novetat és premià el clavell més olorós de l’Exposició de clavells, la qual cosa ja s’havia realitzat anys enrere. Enguany serà la Perfumeria Costa qui farà de jurat i entrega d’aquest premi per ser la més antiga de Sitges.

L'Ou com Balla tampoc faltarà aquest any i a més a més del ja tradicional al Palau Maricel també es podrà visitar el que estarà als Jardins del Museu Romàntic, espai en el que es projectarà una filmació dels Corpus Christi dels anys 60.

En resum, tot un conjunt de novetats per seguir mantenint l’essència del Corpus a Sitges i que aquest any encara sigui més participatiu per tots els sitgetans i sitgetanes.


Comissió del Corpus de Sitges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada