dimarts, 7 de juny del 2011

Calendari d'Actes del Corpus Christi 2011

I ara que ja només queden 3 setmanes pel Corpus toca que pugueu començar a preparar l'agenda per seguir-ne tots els actes! ;)

Catifa del 1er Tram del Carrer Jesús. Guanyadora del Concurs de Catifes de Flors l'any 2000.

Per tant us comencem a avançar les dates dels diversos esdeveniments que més endavant anirem aprofundint en aquest mateix bloc.

SITGES - CORPUS 2011

Dissabte 25 de juny

10:00h Obertura de la 72a edició de l’Exposició Nacional de Clavells i la 21a Mostra de Bonsais als Jardins de la Societat Recreativa El Retiro

19:00h Cercavila dels Gegants de Sitges: Sortida dels Gegants de la Vila, els Gegants Moros i els Gegants Americanos des de la Plaça de l’Ajuntament amb el següent recorregut: Major, Cap de la Vila, Parellades, Sant Josep, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Àngel Vidal i parada als Jardins de la Societat Recreativa El Retiro per continuar després per Àngel Vidal, Aigua, Major i Plaça de l’Ajuntament

20:00h Inauguració de la 72a edició de l’Exposició Nacional de Clavells i la 21a Mostra de Bonsais als Jardins de la Societat Recreativa El Retiro.

A continuació: Lectura del tradicional Pregó del Clavell a càrrec de la Sra. Núria Carbonell i Masip amb l’assistència d’Autoritats.

A continuació: Visita a l’Exposició i a la Mostra

22:00h - "Corpus, tradició, festa i flor"

Visita guiada a càrrec de l'AGIS a les 22:00h en que es podrà a més a més de fer tota la ruta observar de primera mà com els trams comencen a realitzar les seves catifes. Després de la visita, confecció d’una catifa de flors a la Plaça Eduard Maristany amb totes les persones assistents.


Diumenge 26 de juny

Mostra de Catifes Florals. Durant tot el dia es podran contemplar les catifes, per tot el centre de Sitges, ja finalitzades esperant el pas de la Processó.

De 10 a 15 hores: L’Ou com Balla al Palau Maricel.

De 10 a 15 hores: L’Ou com Balla al Museu Romàntic amb la projecció del documental “Corpus, anys 60”.

19:00h. Cercavila dels Gegants pels carrers amb catifa que estan fora del recorregut de la Processó del Santíssim des de la Plaça de l’Ajuntament amb el següent recorregut: Major, Nou, Passeig de la Ribera, Bonaire, Parellades, Sant Pau, Passeig de la Ribera, Nou, Santo Domingo, Aigua, Sant Damià, Sant Sebastià, Davallada, d’en Bosc, Plaça de l’Ajuntament i Plaça del Baluard.

19:30h. Missa Solemne.

20:30h. Processó del Santíssim Sagrament, acompanyat pels Gegants de Sitges, els infants que enguany han fet la Primera Comunió, les pubilles i els feligresos, amb el següent recorregut: Plaça del Baluard, Plaça de l’Ajuntament, Davallada, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, Cap de la Vila, Major, Plaça de l’Ajuntament i Plaça del Baluard.


Del 25 de Juny al 3 de Juliol

72ena Exposició Nacional de Clavells (als Jardins de la Societat Recreativa El Retiro).

53è Concurs d'Ornamentació Floral de Balcons i Façanes.


Del 25 al 27 de Juny

21a Mostra de Bonsais (A la Societat Recreativa El Retiro).


3 de Juliol

19:00h. Acte oficial de repartiment de premis i diplomes d’agraïment i de participació als Jardins de la Societat Recreativa El Retiro i cloenda de les Festes del Corpus 2011.

Ofrena Col•lectiva de Clavells a la Mare de Déu del Vinyet.


Com podeu veure molts actes i sobretot un nou detall a l'Agenda:

- La possibilitat de finalitzar la Visita Guiada d'AGIS (totalment gratuïta) realitzant una catifa de flors a la Plaça de l'Estació. La visita començarà a les 22:00h a la Societat Recreativa El Retiro (C\Àngel Vidal, nº17) . Si voleu més informació la podreu trobar a la web d'AGIS.

Com veieu ens esperen molts actes, pel que no deixeu de visitar-nos per estar al dia de l'agenda del Corpus. ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada