dimarts, 8 de juny del 2010

Crònica de la diada del Corpus Christi a Sitges. 5-6 de juny del 2010.


Després de 2 dies recuperant-nos toca fer la crònica del Corpus 2010!!!

La festa es va iniciar a les 8 del matí del dissabte amb l'arribada dels clavells, la brigada ja portava una bona estona tallant la gespa i els sacs de pellofa ja els teníem també. De manera que es començava puntualment a les 10:30h a repartir els clavells, gespa, pellofa, cinta i cosis (novetat d'aquest any, que la brigada ens havia encimentat juntament amb el pal de fusta per resoldre tots els problemes que donaven als trams).

A les 9 del matí també s'iniciava la catifa del Cap de la Vila que enguany la realitzava la Societat Recreativa El Retiro. Aquest horari tan matiner venia condicionat per la feina que representava poder realitzar un muntatge espectacular de l'altar (com podreu veure més endavant en les fotografies).

Cap a la tarda (18:30h) ja s'havia acabat de repartir la flor i per tant molts trams començaven a tallar els clavells i desfullar-los. A més a més també és el moment de començar a preparar la resta d'elements de la catifa, anar a buscar la resta de flors (en el cas de comprar-ne),...

Al mateix temps (19:00h) sortien els gegants en un cercavila pel centre del poble fins les 21:00h.

A les 22:00h va començar la darrera visita de les AGIS que va resultar tot un èxit: 50 persones van veure com diversos trams començaven a dibuixar les seves catifes, com seguia evolucionant el Cap de la Vila i com moltes persones seguien tallant flor.

I d'aquesta manera alguns trams van seguir tota la nit de manera continuada realitzant les catifes.


Així arribem a les 7:00h del matí del diumenge.
Moment en que algunes catifes ja estan acabades i d'altres comencen a posar la flor. En aquesta hora també s'obrien els Punts de Flor que havien de servir per centralitzar la flor que els hi sobrava a les catifes perquè la poguessin utilitzar la resta de catifes que s'estaven realitzant.


A les 9:00h començava a ploure i tronava amenaçadorament però queia una pluja prou compassada de manera que les catifes en la seva majoria no es movien "ni un pel"! ;D

El terra però sí que estava mullat, el que va suposar un sobreesforç per moltes catifes per seguir posant flor ja que podies acabar xop a terra...Tot i així a les 13:00h les catifes estaven totes acabades! Al Cap de la Vila ja funcionaven els sortidors d'aigua i l'Ou com balla ja estava col•locat. L'Altar que havia preparat el Casino Prado al Carrer Jesús amb Santiago Rusinyol ja estava preparat amb tota la catifa per davant enfilant el carrer Jesús.


El jurat de les pròpies catifes ja feia estona que passejava puntuant els trams que participaven al concurs i el jurat extern començava a passar pels trams. Evidentment el poble ja estava ple de gent que volia gaudir d'un nou dia de Corpus i contemplar les magnifiques catifes.

Posteriorment tocava descansar fins les 19:00h que sortien els gegants novament en cercavila per trepitjar les catifes que estaven fora del recorregut de la Processó. A la mateixa hora (19:30h) començava la Missa Solemne per un cop finalitzada iniciar-se la Processó del Santíssim Sagrament.La Processó va ésser molt especial, per l'aturada a l'altar del Prado, l'emotiu moment de l'arribada al Cap de la Vila amb l'altar del Retiro i perquè aquest any s'havia aconseguit allargar diversos trams de manera que la major part del recorregut de la processó pel centre del poble estava cobert per catifes una rere l'altra.A les 22:00h ja s'havia acabat la processó i les catifes restaven desdibuixades esperant que es netegin els carrers per deixar per uns dies les marques de pintura que recorden les catifes que durant tot el diumenge van restar allà exposades.Per part de la comissió volem transmetre la nostra satisfacció pel funcionament de tota la festa del Corpus, per l'esforç de tots els catifaires, l'Ajuntament, la brigada i totes les persones que d'una manera o altra van col•laborar a que aquest Corpus fes un pas endavant per recuperar la posició en el panorama festiu de Sitges que històricament ha tingut.

MOLTES GRÀCIES A TOTS!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada