dissabte, 2 de juny del 2012

TOTHOM A FER CATIFA! Nova entrega de: LA CANYA DEL CLAVELLER

I sí! Com diu el títol i us explicarà la cinquena entrega de "LA CANYA DEL CLAVELLER" teniu moltes opcions diferents per "fer catifa" tant la nit del dissabte al diumenge com el diumenge al matí! Pel que no perdeu la oportunitat de participar en una de les festes més tradicionals de Sitges i més populars ja que és la única que no es necessita res més per participar-hi que ganes de fer Corpus! ;) ANIMEU-VOS!!!


LA CANYA DEL CLAVELLER

Estimats vilatans, penúltim article abans del diumenge de Corpus i aquesta Comissió
està ja molt saturada d'escoltar expressions com: Ui això es impossible, ai abans si que es podia fer, però ara, no hi ha cales, no hi ha temps, no hi ha gent, noi la crisi ¡Ui, ai i tot tipus de planys.

Mireu mentre uns sitgetans entonen aquestes lamentacions, d'altres, igual d'atrafegats, emprenyats i curts d'armilla, s'arremanguen i per exemple aconseguiran que tot i que tindran 200.000 clavells menys que els anys anteriors es mantinguin els mateixos trams de carrer encatifats i que pràcticament tot el recorregut de la professó estigui guarnit. 

Tot una colla de joves als qui de menuts els feien fora de les catifes tot dient-los “la canalla fora que ho fareu malbé” o “vosaltres ja fareu sanefa”, son ara els cracs de les  catifes. Uns dibuixen i ensenyen a traspassar el motiu al terra, altres  assessoren a qui calgui per aprendre a calcular la flor que cal per cada motiu i quins materials vegetals es poden emprar per cada dibuix sense perill de relliscades pels integrants de la processó. 

Els hi hem demanat que cal fer si tenim ganes de participar-hi, on s´ha d´anar i que podrem fer. Ens diuen que el dissabte al vespre a partir de les 23:00 h. el primer tram del Carrer Major accepta de bon grat tots els voluntaris que vulguin anar-hi perquè hi ha poc veïnat i ja son grandets, escombrar, dibuixar, tallar verd i fer catifa, tot, tot i tot.

El diumenge al matí, tant al carrer Bonaire com al Santiago Rusiñol sempre cal ajuda. Roba còmoda, un barret pel sol i somni! No cal dir que en general totes les catifes agrairan la vostra ajuda, ni que sigui una estoneta.

Tenim també dues catifes més fora del recorregut de la processó religiosa. Al Passeig de la Ribera 45, tindrem una catifa que reproduirà la imatge del cartell de Corpus. La faran en homenatge a la senyora Nati Matas els seus tretze nets i l'han titulada "El balcó de l’àvia". Felicitats per la iniciativa.

L´altre tram es farà dissabte al vespre a la plaça de l´Estació sota la batuta de l´Associació de Guies i Informadors de Sitges (AGIS). Aquesta catifa te molt d´èxit i s´hi apunta molta gent de fora de Sitges, alguns ja son repetidors. Va precedida d´una passejada pels trams de carrer que fan catifa de nit, després ells mateixos en confeccionen una per complert, i per rematar-ho també fan una copeta que aquest any serà per descomptat un còctel de flors. Si us hi voleu apuntar truqueu al telèfon d'AGIS 619.79.31.99.

Com podeu veure, aquells nens que de petits feien nosa i enredaven, sigui perquè ho han mamat, sigui per les catifes de les escoles o per pura curiositat, són ara el relleu generacional del Corpus. Precisament aquest any es col•locarà una “rajola” al Jardí de Can Falç en reconeixement de tots els veïns que any rere any han mantingut viva la tradició de fer catifes per Corpus.

Ja us varem anunciar que podríeu tastar el paisatge. Els nostres professionals de la cuina son aquest Corpus els motors d´aquesta iniciativa, al programa hi trobareu el llistat de restaurants que faran plats amb flors.
Doncs, per a tots els llaminers, preneu nota d´aquesta catifa dolça.

La recepta es una creació del reconegut professional de la cuina en Pedro López. En Pedro forma part dels sitgetans que en lloc de lamentar-se, a base de treball i creativitat mira cap endavant. I ara la recepta, que ha titulat:
CATIFA  


Postres amb una base dolça en dos colors, petàls de flors i gelat que emmarquen La Punta de Sitges.
Ingredients per fer Terra de cafè. Per aconseguir el color  que a les catifes s´acostuma a fer amb el fruit del Brachychiton, per exemple.  
400 g. de sucre, 400 g de mantega, 400 g de farina i 30 g de cafè soluble.

Ingredients per fer terra d´ametlles. Per aconseguir una base en  un to blanc cremós inspirat en els clavells
400 g de sucre, 400 g de mantega, 400 g de farina i 400 g de farina d´ametlles.

Pètals de flors, brots d´herbes fresques i un cartró amb la silueta de La Punta retallada a tall de plantilla.
Feu una massa amb tots els ingredients de La Terra de Cafè per una banda i amb els de Terra d´ametlles per un altra.

Les dues masses es fan igual. Cal pastar els ingredients i posar-ho una estona a congelar, això ens permetrà ratllar-los després sobre una safata de forn. Assecar al forn uns 20 minuts i deixar refredar. Ens hauran quedat unes engrunes dolces que tindran aparença de terra amb gust de cafè per una banda i d´ametlla per un altra.

Cobrir el fons del plat amb Terra de cafè, posar al damunt la plantilla de la punta siluatejada i reomplir amb Terra d´ametlles. Guarnir el conjunt amb pètals de flors comestibles i brots de menta. Hi va molt bé una bola de gelat al gust.

A Gelateria Olivier i a Can Xamaní hi podeu trobar tot el que us cal per fer-ho.

http://corpusdesitges.blogspot.com/
http://twitter.com/corpusdesitges
Facebook:Corpus de Sitges
corpusdesitges@gmail.com

Oficina d´Atenció Ciutadana (OAC)          
Carrer Nou, 12, tel. 010
http://www.sitges.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada