divendres, 8 de juny del 2012

I la festa ja està aquí! LA CANYA DEL CLAVELLER!


LA CANYA DEL CLAVELLER

Estimats vilatans. El cartell de Corpus el podeu veure penjat als vidres dels comerços sitgetans i el programa de mà ja es a l'abast de tothom. Tot plegat ho podeu trobar com sempre penjat a la xarxa.

La Comissió volíem un programa amb màgia i més que màgia ens ha sortit directament algun conill del barret. Amb l'ajuda d'un full d'esmenes i unes crides a Ràdio Maricel mirarem de suplir les mancances i gatades. Perdoneu. El que si està resultant màgic és la col•laboració i entusiasme que anem trobant una mica per tot arreu per mantenir i enriquir aquesta bonica tradició. Gràcies als que sortiu al programa i als que no. Gràcies.

Quan tingueu l'Eco a les mans, estarem en vigília de Corpus i les vigílies ja se sap que sempre son molt prometedores. Veurem per primera vegada aquest any els gegants, el Retiro es ple de clavells presumits i delicats bonsais esperant ser admirats per tots nosaltres. Balcons, façanes i finestres ben guarnits, als brolladors i balla un ou. El pati blau ja vesteix de festa. A en Valentí Mongay només l'hi cal tastar, donar el punt de sal i servir el Pregó. Bars, restaurants i xiringuitos posen a punt suggestives propostes florals i sobretot, una colla d'entusiastes veïns de tota edat i condició estan ja tallant i triant flor, disposats fins i tot a perdre la nit fent una obra, singular, perfumada i efímera, una catifa de flors.

I ara anem pel Cap de la Vila. De sempre fer el Cap de la Vila a estat un honor i un compromís, tot a l'hora. Doncs enguany, perquè compleixen 75 anys de presència a Sitges, perquè ja el varen fer fa anys i perquè són valents de mena, els voluntaris de la Creu Roja el guarniran. Ja ens avisen que ho fan amb moltíssimes ganes perquè volen manifestar el seu agraïment a totes aquelles persones que al llarg de tants anys han contribuït als projectes socials d'aquesta veterana, laica i internacional assemblea. Serà un acte d’agraïment als 1326 socis, 500 usuaris i 90 voluntaris que actualment compte l'Assemblea Local que compren també Olivella, Sant Pere de Ribes i Canyelles.

Estan molt engrescats i a l'hora volen deixar clar que l'Assemblea Local de Creu Roja es pren aquest compromís amb modèstia i molta il•lusió però que, feina a part, no hi pensen dedicar cap partida econòmica especial excepte el que l'Ajuntament per mitjà de la Regidoria de Festes els hi pugui proporcionar. El voluntariat i l’entusiasme faran la resta, perquè Creu Roja no es pot permetre, i ara menys que mai, distreure un sol euro dels seus objectius fundacionals que son “ajudar a les persones sense cap tipus de discriminació basada en nacionalitat, raça, gènere, creences religioses, classe social o opinions polítiques”. I això d'ençà fa 147 anys amb l'ajuda de 97 milions de voluntaris arreu del món. Impressionant.

Anem doncs per feina, si voleu fer-vos socis, voluntaris, o senzillament donar un cop de ma en aquesta nit especial de flors i festa sereu tots molt benvinguts i ja us diem com podeu col•laborar.

Dissabte 9 de juny (vigília de Corpus) a partir de les quatre de la tarda podeu anar a l'Assemblea Local, per preparar les flors. A la nit a partir de les 11 podeu presentar-vos directament al Cap de la Vila on un voluntari de Creu Roja coordinarà la vostra ajuda i entre tots farem una catifa especialment solidària. El diumenge durant tot el dia i fins l'hora de la professó calen també persones voluntàries que ajudin a tenir cura de la catifa.

Al Cap de la Vila hi haurà un punt d informació permanent per atendre i donar informació de l'Entitat. L'Assemblea Local es a la Plaça de l'Hospital, 5 i el telèfon és el 93.894.02.26

La Comissió del Corpus venim utilitzant la frase que diu “Corpus amb els cinc sentits”,

Avui rectifiquem. I volem afegir un sentit. El sentit de la responsabilitat social, simbòlicament representat per la catifa commemorativa dels 75 anys d'Assemblea Local de Creu Roja.

Us desitgem una bona festa de Corpus i us esperem a l'Exposició de Clavells i Bonsais, oberta a tothom fins el proper dia 17 de juny.


http://corpusdesitges.blogspot.com/
Facebook:Corpus de Sitges
http//twitter.com/corpusdesitges
corpusdesitges@gmail.com

Oficina d´Atenció Ciutadana (OAC)
Carrer Nou, 12, tel. 010
www.sitges.cat


www.creuroja.org


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada