dimecres, 12 de febrer del 2014

LES CLAUS PER CULTIVAR ELS CLAVELLS - CORPUS DE SITGES

Bé, com ja sabeu la setmana passada finalitzavem per segon any la venda d'esqueixos de clavells! Aquesta vegada i per facilitar-vos l'inici del seu cultiu vam esperar una mica més perquè estiguessin ben arrelats. Però tot i així ara toca anar-los cultivant i tot i la tradició sitgetana amb els clavells potser millor escoltar els consells del Joan Comas (experimentat Expositor i membre de la Comissió de Corpus) perquè no tingueu dubtes de les actuacions que heu de fer aquests mesos perquè estiguin ben "macos" per Corpus.


A més a més aquí teniu una breu descripció del que us explica en aquest primer vídeo. IMPORTANT! Aquest és només el primer, no us perdeu la resta per tenir el mateix nivell de clavells que els de l'Exposició Nacional de Clavells, que enguany celebra el seu 75è aniversari.


Les claus per a cultivar els clavells

Ja tenim els clavells a casa, la  venda d’esqueixos el passat cap de setmana va ser un èxit ja que se’ns van acabar tots. Ara toca tenir-ne cura. Heus aquí els consells que ens ha passat el Joan Comas:
Regar-los un cop a la setmana, que la terra estigui sempre humida, penseu  que quan comenci a fer més bon temps, el mes de març més o menys,  haurem de fer dos recs setmanals i amb la calor al maig i juny, tres vegades. Tingueu ben present de no ruixar la planta i les flors; només la part baixa i la terra ben molles.

Pinçar-los amb els dits per treure la tija central des de abaix ja que creix molt i si no ho fessim la resta d’esqueixos no brotarien amb força.

Adobar -los des del mes de març amb “nitrofosca” blava, un grapadet de boletes per a cada dos cossis un cop al mes.

Si quan ja fa calor, els clavells agafessin el ‘cuc’, ràpidament un insecticida i si és un fong marronós fosc, la roia, aplicar un fungicida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada