dimecres, 18 de maig del 2011

I ja s'acosta el Corpus Christi 2011!!!

Doncs sí! Com ja heu pogut veure aquests darrers dies pel nostre Twitter i/o el Facebook, tots els preparatius del Corpus Christi 2011 estan en marxa! ;)

El cert és que aquest any la festa està envoltada de diversos factors que la faran una mica més complexe del normal... Us ho expliquem! ;)

Catifa del Carrer Santiago Rusiñol any 2009.

Primer de tot comentar l'efemèride d'aquest any i es que des que es realitzen les catifes col·lectives de forma majoritaria (1950) fins a dia d'avui la festa del Corpus no havia caigut mai tan tard com en aquest 2011!!! Concretament les catifes es realitzaran des del dissabte 25 al diumenge 26 de juny dia en que tot el centre de Sitges estarà ple de flor decorant els carrers.

Concretament el Corpus Christi no queia tan tard des del 1943 en que va caure un dia més tard que aquest any i això no passarà una altre vegada fins el 2038!!! De manera que està clar que estem davant d'una data excepcional. Com a contrapunt ens trobem en que en ésser just després de Sant Joan alguns actes del Corpus, com la Inauguració podrien sobreposar-se amb altres esdeveniments de manera que excepcionalment la Inauguració de la Festa es farà el mateix dissabte 25 de juny a les 20:00h, unint diversos actes com la finalització del cercavila dels Gegants que finalitzarà al Jardins del Retiro per donar pas a la lectura del Pregó de la festa per part de Núria Carbonell i Masip, pregonera d'enguany.

La resta de dies sí que seguirant l'estructura normal de manera que les festes del Corpus finalitzarien el diumenge següent (3 de Juliol).

Un altre detall d'aquest any és la complexa situació econòmica en la que ens trobem i de la que obviament el Corpus no en queda al marge. De manera que el pressupost de la festa s'ha retallat de forma molt considerable i això provocarà un sobre esforç a totes les persones que treballen per la festa per tirar-la endavant, però ja us confirmem que la Comissió preten seguir la línia iniciada l'any passat de cuidar al màxim tots els detalls de la festa perquè tot Sitges segueixi lluint com sempre.

Per altra banda també s'han intentat aportar millores que puguin enriquir la festa a més a més d'altres canvis que us comentarem en breu.

En resum, comenceu a preparar els balcons, els dibuixos per les catifes, a repassar els clavells per l'exposició i els bonsais també... que això JA S'ACOSTA! ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada