divendres, 7 de maig del 2010

Creació de la Primera Comissió del Corpus de Sitges

Com ja us anunciàvem en l'anterior entrada de presentació del Bloc, aquest any s'ha creat la primera Comissió del Corpus de Sitges. Aquest és un fet rellevant per la festa ja que l'Ajuntament ha decidit donar-li el mateix format d'organització que ja tenen des de fa temps la Festa Major - Santa Tecla i el Carnaval.

El fet diferencial del Corpus Christi a Sitges es que, apart de la llarga història de la festivitat religiosa, s'ha arribat al moment actual a partir de diversos canvis que parteixen d'una voluntat pròpia de tots els sitgetans. I es que com molts avis de Sitges poden explicar, quan eren joves i passava la processó tiraven al seu pas tot tipus de flors que collien a la muntanya, posteriorment algunes cases o veïns van començar a fer dibuixos amb les flors que collien, de manera que es podien observar "mini" catifes delimitades pels portals de les cases.

Per acabar derivant en l'agrupació dels diversos trams de veïns per confeccionar catifes col·lectives, a partir de l'any 1949. En aquest punt és quan Foment de Turisme es fa càrrec de la organització de la festa (1950) i apareix el Concurs de Catifes de Flors.

I d'aquí la festa ha anat evolucionant fins el moment actual en que en el 2008 es va produir una transició de l'organització de la festa del Foment de Turisme a l'Ajuntament, per consolidar-se en el 2009. Finalitzant-se amb l'actual Comissió del Corpus de Sitges.

Com podeu veure hi ha molta història al darrera i també moltes coses sobre les que parlar mirant endavant. Pel que intentarem abordar les dues coses des d'aquest bloc! ;)

I bé, queda doncs presentar la composició de la Comissió de Corpus d'aquest any:

- Coordinadora de la Comissió: Montserrat Curtiada.

- Ajuntament:  Edgar MontRoig i Josep Mª Marfil.

- Comissió de Catifes de Flors: Josep Peguera (Carrer Santiago Rusinyol), Sònia Sadó (CEIP Miquel Utrillo) i Eduard Tomas (1er Tram del Carrer Jesús).

- Comissió de l'Exposició de Clavells: Joan Comas i Rosa Andreu.

- Comissió Exposició de Bonsais: Imma Rodríguez i Pere Cuadras.

- Comissió d'Ornamentació de Balcons i Façanes: Lia Casas

- Foment de Turisme: Toni Marin i Núria Carbonell.

I per començar amb un altre dels puntals que volem que tingui aquest bloc: el de les fotografies de Corpus, us en deixem una d'un dels carrers que ja no es fan, el Carrer Sant Pere, concretament l'any 1960 en que va ésser la catifa guanyadora del Concurs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada