dijous, 29 de maig del 2014

LA CANYA DEL CLAVELLER - CONCURS DE FOTOGRAFIES ANTIGUES DE CORPUS

LA CANYA DEL CLAVELLER   

Catifa de Corpus anys 60.


I què? Ja reconeixeu a quin carrer pertany aquesta espectacular catifa? Sant Pau? Sant Pere? Bonaire?

Com que darrerament hi ha diversos grups al Facebook mostrant fotografies antigues de Sitges la Comissió hem pensat de començar a engegar els motors pel proper Corpus (22 de Juny) amb un concurs al nostre Facebook en el que podreu intentar demostrar el vostre coneixement dels carrers històrics del centre de Sitges intentant encertar al tram de carrer que pertanyen les catifes que mostrarem.

El premi? Doncs un de molt sitgetà! Què millor que tenir al menjador de casa el ram que ha portat una de les nostres gegantes en una de les sortides de Corpus? O regalar-li a la parella, filla, mare,... De manera que les 3 persones amb més encerts guanyaran un dels rams que portaran les gegantes per Corpus.

Per conèixer amb més detall com funcionarà el concurs no deixeu de seguir-nos al Facebook (Corpus de Sitges) o al Twitter (@corpusdesitges).

I parlant de xarxes socials la Comissió també hem obert un canal a Youtube en que hi podeu trobar filmacions antigues de Corpus, el detall de la confecció a càmera ràpida d’una catifa (concretament la dels “Amics del carrer de l’Aigua”) i diversos tutorials realitzats pel responsable de l’Exposició de Clavells de la Comissió (Joan Comas) en que us explica com cultivar els clavells i tots els seus secrets... per exemple: com realitzar vosaltres mateixos els “ferros” perquè els clavells pugin ben rectes.

I per últim avançar-vos que el proper dimarts 10 de juny als jardins del Museu Romàntic la Comissió realitzarà la presentació del programa d’enguany juntament amb el cartell i la pregonera (petita pista sí...), a banda de tota la resta de novetats de la festa. Hi esteu tots convidats!!!

I seguim treballant que ja hi som!!!

La Comissió.



P.D.: la catifa correspon al carrer Sant Pau. No era tan difícil oi? I per cert, aquest any després de 25 anys tornarà a fer-se catifa en aquest carrer.

LES CLAUS PER CULTIVAR ELS CLAVELLS - CORPUS DE SITGES (2ª Part)

Eis! Seguim el post anterior en que us explicavem Les Claus per Cultivar els Clavells. Que els clavells necessiten que en tingueu cura tots els dies fins que arribin les dates de Corpus!

Pel que aquí us deixem dos vídeos explicatius més del Joan Comas (membre de la Comissió de Corpus) on us explica més detalls de com cuidar els clavells i en el segon vídeo estigueu molt atents perquè teniu una brico-classe en que veureu com es realitzen els "ferros" amb els que els clavells pugen ben drets i que segur que heu vist centenars de vegades en els clavells de l'Exposició per Corpus.

Aquí els teniu: