dijous, 29 de novembre del 2012

Ja preparem el CORPUS 2013. Primera acció: Els Esqueixos dels Clavells!

I per explicar-vos en que consisteixen les primeres accions a portar a terme per la Comissió per començar a preparar el Corpus 2013 aquí teniu una nova entrega de LA CANYA DEL CLAVELLER.

(Detall d'un dels esqueixos de clavells repartits aquesta setmana.)


Corpus. Catifes, Clavells i Futur

Estimats convilatans, tal com us vàrem anunciar, ja són a Sitges els esqueixos dels clavells que tindrem a la propera Exposició. Van arribar la setmana passada i ja són ben plantats a patis, terrats, jardins i també al Viver de l´Hospital. Enguany cultivaran clavells els joves que passin per l´Espai Jove a recollir el seu esqueix, i també alumnes d’algunes escoles. En total, si tot funciona, el temps acompanya i fem la feina ben feta tenim unes tres mil mates de clavells de colors, formes i perfums variades creixent amb l’ajuda de trenta-tres cultivadors compromesos a fer-los arribar el dos de juny al Retiro.
  
El dissabte 1 de desembre la Comissió muntarà una parada que podreu trobar de 11:00 a 13:00h del matí al Mercat Municipal, i de 18:00 a 20:30h al carrer de Parellades a la zona peatonal, on hi podreu comprar tres esqueixos de clavell per un euro. Són esqueixos ja arrelats que només tindreu que ensorrar dins d’un cosi amb bona terra i seguint les instruccions que us facilitarem, al juny ja lluiran al vostre balcó, finestra o si ho preferiu a la mateixa Exposició, perquè si us fa gracia els podreu portar al Retiro, a la secció que vàrem iniciar l’any passat del Clavell Convidat. Les dependentes de la paredeta estrenarem uns davantals confeccionats reciclant les banderoles de l’anterior edició del Corpus, aquests davantals els confeccionarem i vendrem per encàrrec cara a festes.

Us esperem doncs a la parada, i tingueu molt clar que els diners que es recaptin seran dedicats a despeses de la festa, encara que el nostre principal objectiu és que visqueu i participeu de bon començament amb el Corpus, perquè les flors, com les idees o la mateixa felicitat, són coses que creixen millor si es cultiven amb afany.

I parlant de futur, us fem saber que la Comissió, que segons nosaltres ho entenem, representem la gent del carrer, ja estem parlant amb l´Ajuntament i Turisme de Sitges, per tal que des de les regidories de Festes, Turisme, Empreses i Ocupació i la Agència de Promoció de Turisme donin suport, coordinació i logística a un seguit de propostes que prenent com a punt de partida el Corpus, ajudin a promocionar l’industria local, i el turisme, cultivant uns trets basats en la proximitat, la cultura, la gastronomia, el respecte a la natura i la bona vida.

Amb Sira Puig, nova Directora Estratègica de l’Agència de Promoció del Turisme de Sitges i amb Ferran Llombart Regidor de Turisme, Empresa i Ocupació el que vàrem convenir va ser que ells ens ajudarien a coordinar, potenciar i difondre les activitats i idees que la gent de l’Hostaleria, l’Oci i el Comerç i la pròpia Comissió posin en comú per fer bullir l’olla, que amb els temps que corren no és poc. Per part de la Comissió avui nosaltres, en un futur uns altres sitgetans, vetllarem per que el manteniment de les tradicions i la cultura popular siguin un valor afegit i un pol d’atracció per a l’industria local. I aquesta Comissió pot demostrar que a l’hora de generar negoci, tot no són els calers, de fet és com els clavells i les catifes, si no t’ajups no es fan. S’han de plantar, regar i alimentar, amb idees, amor i feina. Així es conreen els clavells, les catifes, els bonsais i el futur de Sitges.

Us esperem a la parada i a la xarxa.

Oficina d’Atenció Ciutadana(OAC)
Carrer Nou, 12 t. 010